bar-delivery-icon-white Created with Sketch. Fri frakt i hele Norge
Stars Created with Sketch. 4,8 Stjerner på Trustpilot (Les omtalene)
Climate Created with Sketch. Klimanøytral

Ofte kjøpt sammen

Slik velger du riktig hev senk pult til hjemmekontoret

Written by: Anniken

|

|

Time to read min

en Ergonomisk hev senk pult – perfekt for Hjemmekontoret


 

Det ligger så mye info her i vår blogg om hev senk pult og ergonomiske møbler. Skulle ønske det var 10 ganger mer 😅 Her er grunnen. Ergonomi og arbeidshelse er noe vi aldri snakker om til vanlig. Det er 1000 vis av kontorpulter der ute som skal hjelpe til med bedre mental og fysisk jobbhelse. Men det er ingen informasjon på hvordan bruke disse hev senk pultene eller hvordan velge riktig elektrisk skrivebord for hjemmekontoret eller kontoret. Vårt mål er å hjelpe deg å gjøre valget så enkelt som mulig. I denne artikkelen skal vi snakke kun om en ting: Hvordan velge riktig hev senk pult. Enkelt og greit. Følg disse stegene her og vi lover deg at du vil få deg en perfekt hev senk pult hjemme! 

I dagens moderne arbeidsliv er det stadig flere som ønsker å ha hjemmekontor. Det skjønner vi. Herregud, hvor fantastisk er ikke det å kunne være mer effektiv? Slippe bilkø og ikke minst faren av å kjøre bil. Tenk tanken å kunne spasere og levere barna til barnehage og tilbake til arbeidsstasjonen innen en times tid. Listen er lang. Men en ting som plutselig blir utrolig viktig her, enten du jobber med IT, salg, kundeservice er selvstendig næringsdrivende eller bare trenger et dedikert arbeidsområde hjemme, er det viktig å ha riktig kontormøbler for å opprettholde produktiviteten og ergonomien. En av de viktigste møblene er nok en hev senk pult. Rett og slett for å oppnå en bedre arbeidsstilling og forhindre belastningsskader. I denne artikkelen skal vi se på noen viktige faktorer du bør vurdere når du velger en hev senk pult.

Del 1: Fordeler med hev senk pult


Vi må jo virkelig ha skrevet kilometer lange artikler om fordeler med en hev senk pult. I tillegg er det så mye studier som viser at å bytte arbeidsstilling hver 30 minutt er så innmari viktig. Derfor er en hev senk pult perfekt for å bidra med motivasjon for å kunne holde seg aktiv selv om vi har så mye innaktiv arbeidshverdag. Under er en kort oppsummering på hvorfor det er bra å ha en hev senkbart kontorpult.


Bedre ergonomi: 

Ved å kunne tilpasse hev senk pultens høyde til din egen kroppsstørrelse, kan du opprettholde en sunn og riktig arbeidsstilling. 


Økt produktivitet: 

Studier viser at muligheten til å stå oppreist mens du arbeider kan øke energinivået og fokus, noe som kan bidra til økt produktivitet.


Redusert belastningsskader: 

Ved å unngå å sitte for lenge i samme stilling, kan du redusere risikoen for belastningsskader som smerter i rygg, nakke og skuldre. 


Bedre sirkulasjon: 

Å kunne stå oppreist bidrar til bedre blodsirkulasjon i kroppen, noe som kan forhindre hevelse i bena og redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.


Bedre humør: 

Hallo liksom, hvem ønsker ikke å være i godt humør hver dag? Å bevege seg gjør at du produserer mer og mer endorfiner og dopamin i kroppen som gjør at det er direkte link med å føle seg bedre og mer energisk.

Del 2: Faktorer å vurdere ved valg av hev senk pult


Når du skal velge riktig hev og senk

pult til ditt hjemmekontor, er det flere faktorer du bør vurdere. Her er noen viktige ting å tenke på:


Justeringsmuligheter for høyde: 

Sørg for at pulten har tilstrekkelig justeringsmuligheter for å passe din høyde og arbeidsstilling. Bordet må minimum gå ned til 73 cm for å opprettholde en bra sittevinkel for hoftene. I tillegg er det viktig at bordet går helt opp til 120 cm. Vi alle har forskjellige høyder så det er så viktig at du sjekker og kunne justere den perfekte stå eller sittehøyden mens du jobber. Det bør også være enkelt å heve og senke pulten uten for mye anstrengelse.


Justerbare bordben: 

Å justere bordbein er utrolig viktig. Det er ikke alltid du har den aller største plassen i heimen. Det kan være at du må dytte bordet mellom et skap og veggen. Eller at du må faktisk justere beina fordi den skal mellom sengen og skapet og der er det faktisk lite plass på gulvet. Hva gjør du da? Se på hev senk pultens mulighet for å kunne justere på bordben. Tryggeste avstanden mellom en hev senk pult med 2 bein er rundt 100 cm. Mindre enn det kan det være at det blir ustabil og du kan risikere at bordet velter. Hev senk pult med justerbar bordben mellom 100-160 skal være veldig trygg! 


Stabilitet: 

Kontroller at kontorpulten er solid og stabil, spesielt når den er i hevet stilling. Se for deg at du er i møtet og taster samtidig i din tastatur. Du vil ikke at det ser ut som det er jordskjelv hos deg mens du jobber. Eller risikere at hev senk pulten vipper eller rister når du arbeider.


Arbeidsflate: 

Du tenker sikkert at bordplate er bordplate. Hvorfor skal det være så viktig? Her er grunnen. Du kan enten ha behov kun for en pc og det gjør jobben. Men tenk de gangene du plutselig må skaffe deg skjermer, ekstra pc, ekstern mus og tastatur. Derfor, vurder størrelsen på arbeidsflaten og om den er tilstrekkelig for dine behov. Tenk på hvor mye plass du trenger til datamaskin, tastatur, mus og eventuelle andre arbeidsverktøy. En tommelfingerregel er at har du kun en pc, holder det med maks 60 cm bred bordplate. Har du skjermer i tillegg til din pc, er det veldig viktig at du minimum har 75 cm i dybde. 


Materialkvalitet: 

Sjekk materialkvaliteten på pulten. Det er viktig at den er solid og laget av holdbare materialer som tåler daglig bruk over tid. Samtidig må du sjekke vekten. Det er meget viktig med kvalitet på hev senk pulten, men du må ikke måtte trenge 4 personer for å kunne flytte eller løfte kontorpulten. Bordplate med finermaterialer holder massevis.De er av høykvalitet, holdbare og ikke minst, miljøvennlig. En hev senk pult bør helst ikke veie mer enn 30 kg. Mer enn det er det faktisk litt farlig og derfor må du ha litt sikkerhet rundt når du flytter på den. 
 


Brukervennlighet: 

Se etter en pult som er enkel å betjene og som har intuitive kontroller. Det bør ikke være komplisert å heve eller senke pulten etter behov. Ja vi er enig. Det er bare en hev senk pult. Skal gå opp og ned. Hvor brukervennlig skal det være liksom? En hev senk pult bør være smart. Vi glemmer jo stadig å bruke den enkle funksjonen. Nemlig å heve eller senke den. Men se på om kontrolleren har mulighet å huske forskjellige høydene for deg. På den måten kan den enkelt heves og senkes med kun et tastetrykk. I tillegg er det fint om kontrolleren også har en eller annen form for timer. Som kan enkelt minne deg på å justere på hev senk pultens høyde. 


Støynivå: 

Se for deg at du har et prosjekt som må leveres i morgen. Derfor velger du å jobbe litt sent på natten eller stå skikkelig tidlig for å jobbe ett par timer ekstra før andre har stått opp. Du vil jo ikke vekke hele borettslaget eller naboene når du vil heve pulten til ståhøyde. Det er alltid fint at den lager minimalt med lyd. Det er noen elektriske kontorpulter der ute som kan være støyende når de justeres. Hvis du ønsker å unngå forstyrrelser, kan det være lurt å velge en modell som har en jevn og lydløs justeringsmekanisme. 
 

Del 3: Hvor mye må du cashe ut? 


Etter å ha vurdert de ovennevnte faktorene, må du også vurdere ditt budsjett. Du må ikke rane en bank for å kjøpe en hev senk pult. Det skal ikke koste så innmari mye å skaffe seg en ergonomisk riktig pult. En pris mellom 3000 -5000 skal være ok for en slik pult. Hev- og senkpulter kommer i ulike prisklasser, så det er viktig å finne en balanse mellom kvalitet og pris som passer dine behov. Husk at det å investere i en god kvalitet hev senk pult kan være en langsiktig investering i din egen helse og produktivitet.

13 best i test hev senk pult alternativer på markedet

 

For å gjøre livet enklere for deg har vi egentlig laget en fantastisk sammenligning av alle de mest populære og ikke minst best i test og ergonomisk hev senk pult alternativene på markedet. Det finnes et bredt utvalg av elektriske hev senk pulter på markedet. Noen av de mest anbefalte modellene inkluderer Pomelo Grand, Ikea bekant og Jysk hev senk pult. Disse kontorpultene er super kjente i markedet men det som er dessverre litt mindre gøy er at det virkelig er lite info som setter dem side ved side og sammenligner slik at du kan velge den beste pulten. Frem til nå. Det er nemlig derfor vi har laget en komplett beskrivelse og sammenligning av disse kontorpultene i vår blogg. Ved å klikke her så kan du se vår sammenligning av disse ergonomiske kontorpultene. Men, en mini oppsummering er greit å ha så under har vi tatt noen av dem. 

 

  • Pomelo Grand hev senk pult er en populær modell som tilbyr mange justeringsmuligheter, inkludert justerbar bordben og høyde. I tillegg er den smart og kan huske forskjellige høyder sånn at bordet kan gå opp og ned med en klikk. Obs, holdte nesten på å glemme en enda fi fi funksjon her. Den har trådløs lader 😍

  • IKEA BEKANT: En stødig kontorpult som er meget populær blant ikea sine produkter. Du får en sjenerøs arbeidsflate og en smart løsning til å holde orden på ledninger på undersiden. Kommer i 8 fastbestemte fargevarianter og 3 bordstørrelser. 

  • JYSK hev senk pult:En enkel og grei hev senk pult fra Jysk. De kommer i hvit og svart design. Noen forskjeller på selve størrelsen enn resten av heve senke bordene i denne listen. Dette bordet er ikke elektrisk og er utstyrt med en trykkluftssylinder som aktiveres med en spak. Bordet har en trykkluftsmekanisme for å heve det. Kan enkelt heves med å holde knappen og senkes med å utføre en trykk på bordplaten med håndflaten slik at bordet går ned. Går ikke ned av seg selv.

 

Sørg for å lese hele artikkelen på de top modellene og bestem selv hvilken av de som passer deg best! Husk at en ergonomisk kontorpult er en investering i helsen din, og det er verdt å bruke tid på å finne den rette hev senk pulten! 🎉

KONKLUSJON

 

Valg av riktig hev og senk pult til ditt hjemmekontor eller kontor er like viktig som om du velger sengen. Enten er du i sengen eller sitter og jobber. Derfor er det viktig å prioritere arbeidshelse like mye som søvnhelse. Å ha det bra på jobb eller hjemmekontoret, nå mener vi fysisk så klart, er så viktig at det er direkte link til å ha det bra og være glad. Derfor, se på det som investering. At du investerer i både din helse som igjen kan påvirke hvordan du har det med deg selv og hvordan det påvirker de du omgåes mest med i løpet av hverdagen. Det er en viktig beslutning som kan påvirke din arbeidsstilling, helse og produktivitet. Ved å velge en hev senk pult som gir deg riktig ergonomi og justeringsmuligheter, kan du opprettholde en sunn arbeidsstilling og unngå belastningsskader. Tenk på faktorer som justeringsmuligheter, stabilitet, arbeidsflate, materialkvalitet, brukervennlighet og støynivå når du gjør ditt valg. Husk også å vurdere budsjettet ditt og finne en balanse mellom kvalitet og pris. Med riktig hev senk pult kan du skape et ergonomisk og produktivt hjemmekontor som støtter din helse og velvære. Koprt oppusmert, her er de 3 største punktene å tenke på når du skal finne et elektrisk skrivebord til hjemmekontoret: 

 

1- Det er en investering for helsen!

2- Tenk på materialer, støynivå og om det er mulig å justere bordbein på kontorpulten 

3- Det må være spisbar pris på pulten. Å betale 7000 kr for en pult er meget dyrt etter vår mening 

 

Håper denne artikkelen var noen lunde overbevisende og at du er litt klokere på hva du bør tenke på når du skal skaffe deg en pen og elektrisk hev senk pult for en bedre arbeidshverdag. Ønsker alle dere fine folk som leste hele artikkelen en riktig god uke videre 🫶🏼

Pomelo grand hev senk pult
Pomelo grand hev senk pult

Leave a comment