bar-delivery-icon-white Created with Sketch. Fri frakt i hele Norge
Stars Created with Sketch. 4,8 Stjerner på Trustpilot (Les omtalene)
Climate Created with Sketch. Klimanøytral

Ofte kjøpt sammen

Slik bruker du hev senk pult riktig

Written by: Anniken

|

|

Time to read min

10 regler for å bruke hev senk pult riktig ❤️


Du har til nå hørt om en hev senk pult. Du har også hørt hvor viktig det er med ergonomi på hjemmekontoret eller arbeidsplassen. Vi blir lært opp mye rart i livet. Men har noen egentlig fortalt deg hvordan du bør bruke en hev senk pult? 🤔 Eller har du noen gang lurt på hvordan i alle dager skal du bruke en ergonomisk riktig hev senk pult riktig? En justerbar kontorpult, er et flott verktøy for å forbedre arbeidsmiljøet og helsen din. Ved å tilby muligheten til å variere mellom stående og sittende arbeidsstillinger, kan en hev senk pult bidra til å redusere belastningen på kroppen og øke produktiviteten. I denne artikkelen vil vi utforske hvordan du kan bruke en hev-senk pult riktig og dra nytte av dens funksjoner.


Kort oppsummert, handler denne artikkelen om:

1- Bruk av hev senk funksjonene

2- Justerbar bordbein

3- Plassering av Pc og tilbehør

4- Håndtering av kabler

5- Bruk av dybde

6- Bevegelse og variasjon

7- Stoppeklokke teknikk

8- Skulderstilling

9- Mentalepauser

10- Kropssignaler

Hev senk pult regel nr #1 - Hev senk fuksjon

Så selvforklarende som det høres ut, du skulle bare vist hvor mange som investerer i en hev senk pult uten å bruke den aller viktigste funksjonen. Nemlig å heve og senke den pulten 😅 En av hovedfordelene med en hev senk pult er muligheten til å justere høyden. Utnytt denne funksjonen ved å variere mellom å stå og sitte i løpet av arbeidsdagen. 


Stående arbeid bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen, redusere belastningen på ryggen og styrke musklene. Prøv å reise deg hver time for å gi kroppen din en pause fra den statiske sittestillingen. Det er drøssevis av studier som forteller fordelene med å bruke en elektrisk kontorpult og hvor farlig det er å sitte over lengre tid. Vi skal ikke drive å bombardere med slike informasjon og studier her. Men om du absolutt vil, er det en del lenker til studier i slutten av denne artikkelen. 🤗

hev senk pult justerbar bordben
POMELO​​

Hev senk pult regel nr #2 - Justerbar bordbein

Nå har vi lært at vi må bruke hev senk funksjonen på en elektrisk kontorpult. Men, viste du at å justere beina på en hev senk pult er også viktig? Du tenker sikkert, ”What? 👀“. Jepp, det er også viktig å kunne ha en hev senk pult med justerbar bordben. Når du bruker et hev senk skrivebord, er det viktig å justere beina riktig for å sikre komfort og stabilitet. 


Det er viktig at pultbena er justert slik at du både har god plass for dine bein, kontorstolen og ikke minst for å kunne bevege kroppen fritt. Liker du å sitte med yogastilling 🧘🏼‍♀️på stolen, er det enda viktigere at du justerer avstanden mellom hev senk bena slik at føttene komme bort i pulten.

Pomelo rabattkode og tilbud #2. vip RABATTKODE
POMELO​​

Hev senk pult regel nr #3 - Plassering

For å opprettholde en god ergonomisk stilling, bør skjermen på datamaskinen være i øyehøyde. Dette kan oppnås ved å bruke en skjermstativ eler monitorstand. La oss si at du har skaffet deg en monitor arm eller monitorstand. Selv om disse tilbehørene hjelper å ha PC-en i riktig høyde, havner du fortsatt i noen situasjoner der høyden endres. 


Vi beveger oss konstant enten om vi sitter eller står og jobber. Derfor, når vi beveger oss, kan høyden på skjermen også endres. I slike situasjoner er det viktig at du heller justere litt på hev senk pulten. Det er mye enklere å klikke på en knapp enn å konstant strekke seg fremover for å justere på skjermhøyden manuelt. En optimal skjermposisjon bidrar til å redusere nakkebelastning og øyne som blir trette.

Pomelo hev senk pult stående arbeid
POMELO​​

Hev senk pult regel nr #4 - Kabelhåndtering

Du tenker, ”wow, hva har ledninger med hev og senk pult å gjøre”. Det skal du få vite nå. Har du noen gang tenkt hvor ofte du leiter etter en stikkontakt eller usb tilgang for å koble en ekstra enhet eller lade telefonen? Vel, tipper det er ofte. Se for deg du gjør dette 2-5 ganger for dagen. Det er over 1000 ganger i løpet av ett arbeidsår. Når du er forstyrret, frustrert, bøyer deg i rare vinkler og ikke minst kommer ut av en riktig arbeidsstilling 1000 ganger i året, det skjer noe med kroppen. Den blir utsatt for dårlig holdning. I tillegg til at du mister fokuset og det også påvirker din mentale helse. Bruk trådløse ladere eller USB utgangen på din hev senk pult. Eller monter en grenuttak under bordet i nærheten av deg for å unngå og bevege deg ut av arbeidsstillingen hele tiden. 


En annen viktig ting å huske på er å holde kablene organisert og ryddige med kabelholderen som hev senk pulten har. Uordnede kabler kan forårsake forvirring og potensielt utgjøre en sikkerhetsrisiko. Bruk kabelholdere eller ledningskanaler for å holde kablene på plass og unngå at de blir krøllet sammen.

Pomelo rabattkode og tilbud #4 - ansattgode
POMELO​​

Hev senk pult regel nr #5 - Bruk av dybde

En ting som er utrolig viktig og som er veldig lett å glemme er hev senk pultens dybde. Det finnes så mange forskjellige dybder. Det jeg alltid pleier å si når for å gjøre dette enkelt er at du stiller deg et enkelt spørsmål. Har du behov for flere skjermer? Eller holder det med at du kun har bærbare pcen? 


Hvis du trenger flere skjermer, er det viktig at du har en hev senk pult som er minimum 75 cm. På den måten kan du ha dine skjermer langt nok fra øynene uten at det skal bli plagsomt. Hvis du kun trenger en bærbar pc, holder det med at dybde på din hev senk pult er mellom 40 - 60 cm.

Pomelo rabattkode og tilbud #3 - B2B RABATTKODE
POMELO​​

Hev senk pult regel nr #6 - Bevegelse

Ikke hold deg i en stilling i lang tid, enten det er stående eller sittende. Varier arbeidsstillingen regelmessig for å forhindre muskelspenninger og belastningsskader. Bytt mellom å stå, sitte og gå rundt i løpet av dagen for å opprettholde bevegelse og øke blodsirkulasjonen. Husk å bruke memory funksjonen på din hev senk pult slik at du kan enkelt og raskt gå fra en stilling til neste stilling. 


Ha minimum 3 forskjellige høyder lagret på hev senk pulten sånn at du bare er et tastetrykk unna å bytte stilling.

Pomelo rabattkode og tilbud #4 - ansattgode
POMELO​​

Hev senk pult regel nr #7 - Stoppeklokke

Er du en av de som sier: men jeg glemmer å bruke hev senk funksjonen. hva gjør jeg? Vel, det er derfor det finnes timer funksjon i Pomelo Grand sine kontorpulter. Sett på en timer på pulten sånn at den kan endre stillingen for deg. Vi alle har mye å tenke på så det er absolutt ikke noe latskap å bruke påminnelsefunkjsonen på pulten. Den funksjonen er laget rett og slett for å hjelpe deg å holde deg aktiv under arbeidsdagen. Velg en tid du ønsker hev senk pulten skal gå opp, klikk på høyden og la Pomelo Grand pulten gjøre resten av jobben.

Pomelo rabattkode og tilbud #3 - B2B RABATTKODE
POMELO​​

Hev senk pult regel nr #8 - Skulderstilling

Sørg for at pulten og kontorstolen din er ergonomisk tilpasset kroppen din. Velg en høyde som gir god støtte og høyde for albuene. Juster pultens høyde, vinkel og avstand til kroppen din slik at du opprettholder en naturlig og avslappet arbeidsstilling. Albuene bør til enhver tid ha 90 graders vinkel mens du sitter og jobber. Skuldermusklene skal være så avslappet som mulig!

Pomelo rabattkode og tilbud #4 - ansattgode
POMELO​​

Hev senk pult regel nr #9 - Mentalepauser

Selv om en hev senk pult gir deg muligheten til å stå og bevege deg, er det fortsatt viktig å ta korte pauser og bevege kroppen regelmessig. Sett deg ned eller gå rundt i noen minutter hver time for å gi musklene og leddene en pause. Dette bidrar til å redusere spenning og stivhet, samt forbedrer blodsirkulasjonen.

Bruk pausene til å strekke på deg, gå en liten tur, ring en venn eller kollega for å bable litt om været eller gjøre noen enkle øvelser. Dette kan bidra til å forhindre belastningsskader og muskelspenninger som kan oppstå ved langvarig stående eller sittende arbeid. Ved å ta korte pauser og bevege deg regelmessig, opprettholder du en bedre balanse mellom stående og sittende arbeid. Dette kan også bidra til å forbedre konsentrasjonen og produktiviteten din.

Husk at en hev senk pult er et verktøy som skal bidra til bedre ergonomi og velvære på arbeidsplassen. Å ta vare på kroppen din og være oppmerksom på bevegelse og pauser er like viktig som riktig bruk av pulten.

Pomelo rabattkode og tilbud #3 - B2B RABATTKODE
POMELO​​

Hev senk pult regel nr #10 - Kroppssignaler

Lytt til kroppen din og vær oppmerksom på eventuelle ubehag eller smerte som oppstår under arbeidet. Vi kan ikke si det her oftere men å kjenne og lytte på kroppen er det aller viktigste punktet. Kroppen din er bygd til å si ifra om den har det bra eller dårlig mens du jobber. Ta hyppige pauser og gjør enkle strekkøvelser for å lindre muskelspenninger. Kroppen din elsker å bevege seg, så gi kroppen det den trenger. Bevegelse! ❤️

Pomelo rabattkode og tilbud #4 - ansattgode
POMELO​​

KONKLUSJON

Husk at ditt første hjem er alltid deg. Din kropp. Ta vare på den og beskytt den med alt du har. Det er veldig mye du kam gjøre for å opprettholde en bra arbeidshelse. En av de viktigste grepen du kan ta når det kommer til å jobbe, er møbler som inviterer til bevegelse. En hev senk pult er et av de møblene. Elektrisk kontorpult kan være en verdifull investering for å forbedre arbeidsstillingen din, øke produktiviteten og redusere belastningen på kroppen. Ved å bruke funksjonene riktig og følge noen grunnleggende prinsipper for ergonomi, kan du skape et optimalt arbeidsmiljø. Husk å variere arbeidsstillingen, justere beina riktig, ha PC-en i øyehøyde, holde kablene ryddige og ta regelmessige pauser. Sist, men absolutt ikke minst, husk at vi mennesker er bygd for å være i bevegelse. Bytt stilling hver 30. minutt. Med disse tipsene kan du dra nytte av en hev senk pult og oppnå en mer behagelig og effektiv arbeidsdag på kontoret eller hjemmekontoret 🥰

Leave a comment