bar-delivery-icon-white Created with Sketch. Fri frakt i hele Norge
Stars Created with Sketch. 4,8 Stjerner på Trustpilot (Les omtalene)
Climate Created with Sketch. Klimanøytral

Ofte kjøpt sammen

Bør du justere høyden på din hev senk pult når du syr?

Written by: Anniken

|

|

Time to read min

Kanskje du er en travel husmor som har flere baller i luften hele dagen men klarer alltid å sette av en liten tid for å sette seg ned ved symaskinen og få noen effektive og gode timer med å sy noe pent til familien. Eller kanskje du er en student som bare vil komme i gang med å sy noe nyttig og enkelt for å glemme litt de hektiske eksamenstresset. samtidig som symaskinen er pent plassert i et av rommene i huset. Eller For alle som er lidenskapelig opptatt av søm, er komfort og riktig ergonomi nøkkelen til en givende opplevelse. Når du sitter ved symaskinen i timevis, er det viktig å ha riktig høyde på din hev-senk pult for å unngå ubehag og belastning. Denne artikkelen gir deg nyttige tips om hvordan du kan finne den ideelle høyden for din arbeidsplass når du syr.

Juster riktig hev senk pult høyde for ditt behov

hev senk pult

Å sy er som magi. Du begynner med et enkelt stykke stoff og ender opp med et fantastisk plagg. Men for at denne magien skal skje komfortabelt og uten rygg- eller nakkesmerter, er det en viktig ingrediens: den perfekte hev senk pulten.

 

En hev senk pult, som navnet antyder, gir deg muligheten til å justere høyden etter dine behov. Men hvordan vet du hva som er den ideelle høyden når du syr og  som tilbringer timer bak symaskinen? La oss avsløre denne  hemmeligheten 🪡

Albuene og skuldrene dine

La oss si at du har skaffet deg en hev senk pult. Noe som etter vår mening er en must! Når du setter i gang og syr og har en hev senk pult, er det viktig å justere høyden slik at du kan gjøre flere ting samtidig. Viktigste er at du har riktig vinkle på flere deler av kroppen enn bare armene! Her er noen generelle retningslinjer for å finne riktig høyde på din hev senk pult . 


En god tommelfingerregel er å justere pulten slik at albuene dine hviler komfortabelt på overflaten. Når albuene er bøyd i 90 grader og dine håndledd er i en naturlig stilling, bør fingrene dine gli enkelt kunne styre bevegelsene du ønsker. Dette gir deg nøyaktig kontroll og reduserer belastningen på skuldre og nakke. Husk, du skal ikke anspenne deg. Så juster høyden slik at vekten ligger på bordet og IKKE på albuene eller skuldrene!

hev senk pult for symaskin

Ryggen

Uansett om du står eller sitter og syr , sørg for at høyden på din hev senk pult er justert slik at du kan enkelt holde ryggen rett. Ja jeg vet, det er vanskelig å holde ryggen rett. Men vet du hva, det er faktisk mulig å holde det rett selv om du går nær symaskinen en gang i blant for å sette trå i nålen. Prøv til en hver tid å unngå C rygg. Det er det verste du kan gjøre. Derfor er det viktig men ordnelig pult som kan justeres. Juster høyden på pulten slik at du kan ha en rett men naturlig form på ryggen. Riktig holdning eller rettere sagt, riktig ryggholdning har alt å si hvordan du føler deg i løpet av en dag. Det holder også ryggskader unna! 

Øynivå og symaskinens høyde:

Det er ett par ting som går igjen og igjen i denne bloggen. Rett rygg, 90 grader og rett i haken. Uansett hvordan du syr eller hva du syr, er du nødt å holde formen. Prøv å juster hev senk pulten slik at du kan se naturlig ned på symaskinen. Du må ikke bøye nakken eller ryggen, for da ber du om problemer. Men det er viktig at du beholder de riktige vinkelen i kroppen når du skal sy den siste buksen for lillemannen i huset. Bruk hev senk pulten for det den er verdt og juster slik at den kan bidra med å minske fremtidige rygg og nakke skader. 

 

Komfortabel kropsholdning:

Sitt oppreist og komfortabelt med føttene plantet flatt på gulvet. Ikke la føttene henge i luften. Hvis pulten din har en fotstøtte, bruk den for å opprettholde en avslappet holdning.

Å ha pulten for høy eller lav kan føre til ryggsmerter og ubehag. Hvis du må heve skuldrene eller bøye nakken for å sy, er det på tide å justere. Å ignorere din egen komfort kan føre til kroniske smerter og ubehag. Husk at en hev senk pult er laget for å tilpasses dine behov, så bruk den til din fordel.

Andre gode tips ✅

  • God Belysning: Ha tilstrekkelig og god belysning over symaskinens arbeidsområde. Dette reduserer øyestress og gjør det lettere å se detaljer i sømmen. Prøv også å plasser hev senk pulten ved siden av et vindu for å få nok belysning ☀️
  • Organisert Område: Ha et godt organisert syområde med alt innen rekkevidde. Dette sparer tid og reduserer belastningen på kroppen når du leter etter tråd, knapper eller andre materialer.
  • Korte Pauser: Ta korte pauser og strekk kroppen jevnlig. Dette bidrar til å opprettholde god sirkulasjon og reduserer muskelspenninger. Det er super duper viktig at du tar korte pauser for å få kroppen til å strekke på seg litt. Helsen din er veldig viktig! 🥰


 

KONKLUSJON

Å finne den perfekte hev-senk pultens høyde for å sy med en symaskin er avgjørende for å nyte denne hobbyen uten at du skal påkoste deg smerter og ubehag. Husk å måle, tilpasse og prioritere din egen komfort. Det er viktig å merke seg at den nøyaktige høyden vil variere avhengig av din egen høyde og preferanser. Målet er å oppnå en innstilling som gir deg komfort, presisjon og en ergonomisk riktig posisjon som lar deg spille i timevis uten ubehag. Eksperimenter med høydeinnstillingene på din hev senk pult til du finner den mest behagelige og effektive stillingen for deg og symaskinen. Når du bruker hev senk pult og skal justere høyden på den, husk å justere høyden slik at du har: 


  • 1- Rett rygg 
  • 2- Albuene i 90 grader 
  • 3- Riktig og behagelig avstand mellom 
  • 4- 90 graders vinkel mellom hake og bryst når du ser ned og syr

Leave a comment