bar-delivery-icon-white Created with Sketch. Fri frakt i hele Norge
Stars Created with Sketch. 4,8 Stjerner på Trustpilot (Les omtalene)
Climate Created with Sketch. Klimanøytral

Ofte kjøpt sammen

Perfekt hev senk pult høyde for deg som jobber med IT 👩🏼‍💻👨🏻‍💻

Written by: Anniken

|

|

Time to read min

Du trodde kanskje at hev senk pult  er kun for en type jobb. Vi har så mange forskjellige behov når det kommer til arbeid. Noen er på mobilen døgne rundt, (guilty 🤦🏼‍♀️)! Noen sitter og taster på tastaturen for hardet livet. Noen skriver. Noen tegner. Vet du hva, det er faktisk mange der ute som også bruker hev senk pulten for å sy. Jepp, du ser poenget her. Det er så mange forskjellige behov. Men har du egentlig riktig høyde på din hev senk pult mens du jobber? Eller har du kjøpt en hev senk pult bare fordi den ser syk kul ut og du bruker den typ en gang i året 😅 Under skal vi forklare hvordan du bør tenke når du skal justere høyde på din hev senk pult mens du velger å sette deg/stå for å gjennomføre de nye PHP og Node js gymnastikkene du har lært deg! 

Juster riktig hev senk pult høyde for ditt behov

hev senk pult

Det er egetnlig meget tricky å si at en eller annen høyde er den mest riktige høyde for hev senk pult mens du jobber. Derfor skal vi komme med noen tommelfingerregler her for deg som skal ha riktig arbeidsstilling mens du bruker en hev senk pult. Reglene er riktig ergonomi. Ergonomiske prinsipper er meget viktig å huske. Vi har skrevet en hel artikkel om det. Hovedregelen uansett hva du gjør, er at du skal til en hver tid  huske 2 ting. Avslappet. 90 grader. Disse to ordene kommer du nå til høre mye om i denne artikkelen. La oss hoppe rett på våre tips på hvordan du bør justere høyden på din hev senk pult for de forskjellige behovene. 

Riktig høyde på hev senk pult

Når du programmerer og koder ved en hev senk pult, er det viktig å justere høyden slik at du kan gjøre flere ting samtidig. Viktigste er at du har riktig vinkle på flere deler av kroppen enn bare armene! Her er noen generelle retningslinjer for å finne riktig høyde på din hev senk pult når du programmerer og koder:

Ryggen

Uansett om du står eller sitter og jobber, sørg for at høyden på din hev senk pult er justert slik at du kan enkelt holde ryggen rett. Det er så lett å bare få en krum rygg eller at du bare synker godt ned i din kontorstol. Hvis du gjør det, så ber du om å få fantastiske skader i ryggen. Hev senk pult er for å kunne justeres slik at ryggen er alltid i rett vinkel. Pleaaaase, husk å bruke de knappene du har på hev senk pulten for å ta det bordet en cm opp eller en cm ned for å kunne sitter ordentlig. Riktig holdning eller rettere sagt, riktig ryggholdning har alt å si hvordan du føler deg i løpet av en dag. Det holder også ryggskader unna! 

Albuene

Jajajajaj!! Jeg har sagt det før og jeg sier igjen. Du som jobber med IT, enten om du sitter og utvkiler eller analyserer data. Husk å ha albuene i omtrent 90-graders vinkel. Når du sitter ved pulten for å kode, bør albuene dine danne omtrent en 90-graders vinkel sånn at musklene kan slappe av. Den vinkelen er den ultimate vinkelen for at muskelene er avslappet. Hvis du sitter, husk å juster høyden på hev senk pulten at både ryggen er rett og at albuene er i 90 grader. Dersom du står, er det også viktig at albuene er i 90 grader. Hvis du er en av de som lener seg til bordet mens de jobber, vel, ikke gjør det. Ta og heller gjør skriften på skjermen litt større sånn at du kan holde avstand og riktig vinkel i kroppen. Spesielt albuene og skuldrene. Dette sikrer en avslappet posisjon for armene dine som igjen holder arbeidsrelaterte skader unna! 

Riktig armlengde

Say whaaaat? Har armlengde noe å si også spør du sikkert. Ja, er korte svaret. Alt har noe å si når det kommer til ergonomisk arbeid. Hev senk pult er et fantastisk verktøy for å bidra med aktiv arbeidshverdag. Men en ting mange glemmer er at når du hever bordet til stå høyde, så kommer du naturligvis nærmere bordet. Ha litt avstand slik at du har riktig armlengde til tastatur og mus. Med riktig mener vi at det skal føles riktig. Det er veldig mange forskjellige tastatur i market og alle har sine former. Uansett hvordan formen er, hold tastatur og mus i en lengde som føles naturlig og som ikke bryter så mye den 90 graders vinkelen i albuene. Så Juster høyden på bordet slik at lengden til tastaturet og musen er innenfor rekkevidde av armene dine når albuene er bøyd i en komfortabel vinkel. 


KONKLUSJON

Det er viktig å merke seg at den nøyaktige høyden vil variere avhengig av din egen høyde og preferanser. Målet er å oppnå en innstilling som gir deg komfort, presisjon og en ergonomisk riktig posisjon som lar deg spille i timevis uten ubehag. Eksperimenter med høydeinnstillingene på din hev-senk pult til du finner den mest behagelige og effektive stillingen for deg som sitter og koder Store deler av dagen. Som en oppsummering, her er de reglene vi snakket om. Når du bruker hev senk pult og skal justere høyden på den, husk å justere høyden slik at du har: 


  • 1- Rett rygg 
  • 2- Albuene i 90 grader 
  • 3- Riktig og behagelig avstand mellom 4- mus og tastatur til armene 
  • 5- 90 graders vinkel mellom hake og bryst
  • 6- Skjerm i samme høyde som dine øyner 

Leave a comment