bar-delivery-icon-white Created with Sketch. Fri frakt i hele Norge
Stars Created with Sketch. 4,8 Stjerner på Trustpilot (Les omtalene)
Climate Created with Sketch. Klimanøytral

Ofte kjøpt sammen

Hvorfor bør du justere ryggen på en ergonomisk kontorstol 🚨

Written by: Anniken

|

|

Time to read min

En ergonomisk kontorstol tilpasset deg og dine behov er noe kroppen din setter stor pris på. Å sette av litt tid til å finne den beste ergonomiske kontorstolen for ditt behov er derfor gull verdt. I denn artikkelen ønsker vi fremheve viktigheten av hvor viktig det er å justere ryggen på din pene og fantastiske kontorstol. Den er ikke til pynt. Det er mening bak det. Det sagt det er ikke alle kontorstoler som har mulighet for å justere ryggen. Vær veldig veldig forsiktig på å finne en som har denne funksjonaliteten! For å gjøre dette enkelt, har vi samlet en liste med  12 best i test og ergonomisk kontorstol som er i markedet. Ta en titt på det før du velger å kjøpe en. 
 

Vi anbefaler derfor at du blir flink å holde ryggen i en riktig og holdning og bruke den ryggstøtte funksjonen som er i din ergonomiske kontorstol. HVIS du har en slik. Hvis ikke, er det virkelig lurt å vurdere en slik stol. Din helse er viktig, så ja, tenk på det 🤗

HVORFOR ER RYGGSTØTTEN PÅ DIN ERGONOMISKE KONTORSTOL VIKTIG?


Det burde vært en enklere måte å finne en fysioterapeut på. Nå har jeg ringt flere steder for å se om de noen har ledig time. Det er ikke for meg altså. Det er til en jeg kjenner som har klaget på ryggsmertene nå i snart en uk 🙄 Så du hva jeg gjorde her? Jepp, du ser poenget. Vi kommer til å havne der vi også om ikke vi er flinke med å bruke en ergonomisk kontorstol riktig 🤦🏼‍♀️ Den historien om fysioterapeut er faktisk sant. Du skjønner jeg er blitt såpass gammel nå at de fleste jeg kjenner har behov for slikt 😅 Ikke fordi de er syke, men fordi de holder seriøst ingen ergonomi i hverdagen sin. Når de sitter så sitter som en Quasimodo! Litt derfor jeg er så ivrig med å skrive disse blog artiklene. Rett og slett for å understreke viktigheten av å kunne både investere i bra og ergonomiske kontormøbler og IKKE MINST, bruke stolen sin funksjonalitet riktig! Ok, jeg har en tendens til å bable mye, så her stopper jeg og går rett på hva du vi ønsker å fortelle om ryggstøtte og tips på hvordan du skal holde ryggen i god form!!! 


En ergonomisk stolrygg støtter opp under ryggens naturlige svai og forebygger vond rygg ved å fremme en sittestilling som gir mindre press på ryggraden. På den måten holder vekk belastningene på ryggen unna som igjen gjør at ryggen ikke blir skadet.  Er stolryggen i tillegg litt buet, sitter du mindre statisk og får mer bevegelsesfrihet for armer og skuldre.

Med en stolrygg som gir deg mulighet til å lene deg tilbake avlaster du ikke bare ryggraden din, du fremmer og sirkulasjonen ved at du åpner opp vinkelen mellom ben og overkropp. Det er her en fordel å velge en stolrygg med justerbar motstand som naturlig følger bevegelsene dine uavhengig av hvor mye du veier. Under, ønsker vi å komme med 2 enkle tips på hvordan du bør justere ryggen på din ergonomiske kontorstol

Ergonomisk kontorstol vistabella svart
Ergonomisk kontorstol balansestol svart

Ergonomisk kontorstol - Tips #1 -Justere Ryggstøtte

Ryggstøtten på en kontorstol er og bør være den aller viktigste funksjonen du skal se etter.  Rett og slett fordi ryggen bør ha en perfekt stilling uansett om du sitter 1 eller flere timer i en kontorstol


Alle oss har forskjellige kroppsfasonger. Men hvis det er en ting vi har til felles er den naturlige buen som ryggen har. For å kunne beholde den naturlige buen, har vi i vår ergonomiske kontorstol Vistabella, kommet med en design som vil opprettholde denne formen. Ryggen på vår kontorstol har også en fin knekk/bue. Den knekken vil alltid være der for ha muligheten å støtte ryggformen vår. 


 

I tillegg har vi integrert en meget smart og fleksibel ryggpute. Denne ryggputen er ikke en vanlig pute. Den har 8 justeringsmuligheter. Du lurer på hvorfor? Vel, grunnen er at selv om den buede ryggstøtten former seg etter vår naturlige form, trenger vi fortsatt en støtte for å beholde den formen over lengre tid. Med en  justerbare ryggpute kan du justere en behagelig og stabil støtte i ryggen slik at du kan beholde en naturlig og sunn ryggholdning gjennom hele dagen. Husk, en justerbar ryggstøtte er meget viktig i en ergonomisk kontorstol. Det er en av de delene som kan lett tilpasses etter din kropsform. Som nevnt tidligere, alle har forkjellige former på ryggen. Derfor er det viktig at du justerer stolen slik at den passer din kropp. 

ergonomisk kontorstol

Ergonomisk kontorstol - Bonus tips 🤗 - Setedybde

Her kommer en bonus tips og en veldig viktig kobling mellom 2 meget viktige funksjonalitet. Tro det eller ei, så har setedybde på din ergonomiske kontorstol mye å si på hvordan selve ryggstøtte-funksjonaliteten vil fungere helhetlig‼️ Å tilbringe timer foran dataskjermen på arbeidsplassen kan utgjøre stor belastning på ryggen, spesielt hvis du ikke bruker riktig utstyr. En ergonomisk kontorstol er en viktig investering for å forbedre komforten og helsen din på jobben. En ofte oversett, men likevel kritisk justering på en ergonomisk kontorstol, er setedybden.

Setedybden refererer til avstanden fra stolens fremkant til ryggstøtten. Hvorfor er dette viktig? Vel, først og fremst, en ergonomisk kontorstol med riktig justert setedybde støtter bekkenet ditt fullt ut. Dette gir støtte til ryggradens naturlige krumning, som er avgjørende for å redusere belastningen på ryggen din. Uten riktig setedybde kan du ende opp med å sitte foroverbøyd eller bakoverlent, begge deler kan føre til ubehag og ryggproblemer på sikt. For det andre, en riktig justert setedybde gir deg bedre støtte til lårene. Dette reduserer trykket på kneleddene og forhindrer ubehag.

Her spiller disse funksjonene veldig godt sammen og er meget viktig at setedybde er justert riktig. Hvis du vil lære alt om ergonomiske prinsipper og få et overordnet bilde og kunnskap om hvordan den perfekte sittestillingen er på en kontorstol, se gjerne vår fine bloggartikkel om ergonomiske prinsipper 101  😊

Vistabella Ergonomisk kontorstol som viser setedybde

konklusjon

For å oppsummere, er ryggstøtten på din ergonomiske kontorstol ikke bare for pynt. Den har en meget viktig funksjon. Den er rett og slett en nødvendighet for god helse og produktivitet på arbeidsplassen. Ta deg tid til å justere den riktig, og invester i din egen velvære. Din kropp vil takke deg på lang sikt. Her er en kort oppsummering av det vi skrev i denne bloggen: 


1- Se etter en ergonomisk kontorstol som har en justerbar ryggstøtte/pute

2- Ta deg tid å juster en ryggstøtte på din stol slik at den former seg etter den naturlige buen du har i ryggen. Dette gir en ekstra støtte under dine arbeidstimer. 

3- Husk å justere setedybde slik at beina har det behagelig og avslappet slik at mest mulig av vekten fordeles til beina. Føttene skal kunne enkelt ligge på gulvet med 90 graders vinkel i knærne. 


En ergonomisk kontorstol er designet for å støtte kroppen din riktig og redusere risikoen for belastningsskader og ubehag. Når du tilbringer lange timer foran datamaskinen, er det avgjørende at stolen din er riktig tilpasset for å unngå smerter i rygg, nakke og armer. Jeg håper denne artikkelen var til nytte og at det vi skrev her bidrar til en mer sunn og aktiv arbeidshverdag. En aller siste ting er at du må alltid huske at bevegelse kommer først. Husk å bevege deg hvertfall hver 30. minutt. På den måten, holder du kroppen sunn og frisk og holder arbeidsrelatert skader unna! 


Vi alle ønsker deg en nydelig arbeidsuke videre 🥰


Leave a comment