bar-delivery-icon-white Created with Sketch. Fri frakt i hele Norge
Stars Created with Sketch. 4,8 Stjerner på Trustpilot (Les omtalene)
Climate Created with Sketch. Klimanøytral

Ofte kjøpt sammen

Hvordan skal du ha plass til pult i et lite rom?

Written by: Anniken

|

|

Time to read min

Tanken å frigjøre litt plass inn på soverommet for å ha plass til en pult kan både være nydelig og en smule stressende. Spesielt hvis du er usikker på hvor det beste stedet å plassere  den. Vi anbefaler jo alltid å ha arbeidspult et annet sted enn på soverommet. Rett og slett for å kunne skille mellom jobb og der du slapper av. Men, noen ganger har du retten og sletten meget lite plass i huset og du er bare nødt å skvise den arbeidspulten en eller annen sted på soverommet. Det er ikke bare bare å ha møbler for hjemmekontoret hvis ikke du har en plan. Selv det å plassere en pult kan plutselig være overveldende 😩 


Å ha begrenset plass på det lille soverommet gjør ikke akkurat plassering av møbler noe særlig enkelt. Du skal liksom ha plass til seng, skap, nattbord og nå, en arbeidspult. Derfor, er det veldig viktig å ha en plan. Ikke minst, er det viktig å ha møbler som er smarte og praktiske. 


Store, massive møbler kan raskt spise opp gulvplassen og skape et uhåndterlig, overfylt rom, som gjør det vanskelig å bevege seg rundt. Vi har listet opp flere måter å tilpasse en liten arbeidspult oppsett på et trangt rom med forskjellige små pulter. 
 

Frigjør et lite areal på soverommet for å ha en pult

Plassering av pult

Uavhengig om du har et lite eller stort rom, er det alltid vanskelig å velge det ideelle stedet for en arbeidspult. Du kan plassere et skrivebord effektivt i et lite rom, som for eksempel ved siden av en seng, eller et lite skrivebord i et hjørne av soverommet, eller plassert ved et vindu. Du bør vurdere fordeler og ulemper med hver plassering. Her er noen måter å få mest mulig ut av det lille rommet ditt på:

Start med sengen

Regel nummer 1, husk å plassere det største møbelet, i dette tilfelle sendgen din, først i rommet. Du trenger en plass å sove så det er kanskje greit å starte med det ja 😅 Plasseringen av sengen styres av selve layouten til rommet ditt, samt personlig preferanse. Det vanlige stedet for en seng er midt på den lengste veggen. Men i et rom med begrenset gulvplass må du kanskje plassere den i et ledig hjørne for å gi tilstrekkelig plass til å gå ved siden av den. Skal du ha litt feng shui så anbefaler vi at du har føttene mot inngangspartiet. Eller rettere sagt, inngangspartiet bør være på nedre delen av senge. Slik at du ikke har hodet mot åpningsdøren. Ikke spør oss hvorfor dette føles bedre men i alle disse årene har interiør nerdene blitt enig at dette er det mest behagelige oppsettet for å ha sengen på. OKaaaai, nå går vi videre her…. 

Plassering av pult

Plassering av pult

Frigjør et lite areal i rommet der det føles mest naturlig å ha et skrivebord. Ja vi snakker mye om følelser nå her. Men meste parten av organisering og interiør handler faktisk om følelser. Det er du som skal være der og det må føles riktig å kunne ha en arbeidspult der. Det vi anbefaler er for eksempel  å plassere pulten på soverommet foran et vindu. På den måten kan du nyte den utvendige utsikten samtidig som du får naturlig lys mens du jobber. Eller så kan du plassere et lite skrivebord ved fotenden av sengen din som et plassbesparende alternativ som også er estetisk tiltalende.

Oppbevaringsesker

Se på deg selv som en musiker. Når du lager musikk skal ting spilles i harmoni. Musikken og teksten skal klinge godt sammen. Det er slik det skal føles når du møblerer soverommet ditt. Sengen skal være smart plassert i forhold til skapet. Ikke minst, skal arbeidspulten også være smart integrert i forhold til resten av møblene på det nye soverommet/hjemmekontoret ditt. Når du har lite plass å leke med inn på soverommet, er det meget viktig å skaffe seg organisering og oppbevarings bokser/hyller og ikke minst skuffer. Skaffe deg dekorative esker for å fylle de med ting som ikke alltid skal være ute i rommet som for eksempel bilder, små skrivebord-relaterte ting, CD-er og DVD-er (Hvis du fortsatt har noe av dem ja 😅). Oppbevar sesongklær og sengetøy i store plastbeholdere og plasser dem under sengen din. Tenk på hele rommet og ikke bare gulvareal. På den måte, kan alt plutselig bli brukbar. Tenk tredimensjonalt ✔️

Hvor bør du plassere pulten nå?

Plassering av pult

Ved siden av sengen

Altså, må du virkelig plassere nye pulten din ved siden av sengen så må du det. Noen ganger er man nødt. Men ikke vær redd, det finnes faktisk veldig mange små pulter som både kan passe som arbeidspult og som nattbord. På den måten kan du faktisk maksimere arealbruken i rommet. I tillegg er disse pultene fullstendig ergonomiske og elektriske så du kan enten stå og jobbe, eller sitte og jobbe hvis du foretrekker det. 

Enden av sengen din

Helst bør du gi sengen din minst 1 meter med plass på sidene og fotenden for enkel tilgang. Men, hvis det virkelig er trangt på siden av sengen, har du alltid mulighet å sette den i enden av sengen. For å opprettholde en pen og gjennomgående interiør, er det greit at pulten kan heves og senkes sånn at du kan lett senke den når du ikke bruker arbeidspulten. På den måten kan du ha et pent lite og ryddig soverom. Å plassere et skrivebord mot en vegg som er motsatt sengen din, gir mange muligheter for dekorasjon.

Hjørner er alltid smart - (Eller?)

Men, med et lite tvist. De fleste interiør nerder vil alltid si at det å putte en arbeidspult i et hjørne er en stor nei nei!!! Deres argumenter at ved å putte en skrivepult i et hjørne, skaper du skille mellom deg og resten av rommet. Du føler deg mer isolert osv osv. Men, hva gjør du når du har lite plass? Vår løsninger et at du enten setter en skillevegg på den siden som er åpent for å kunne skaffe deg selv et lite areal som bidrar med å lage en helhetlig atmosfære. Du kan også sette noen planter på den siden som er åpent. Å bruke planter som skillevegg er ekstra bra for da har du både noe grønt, naturlig og pent i rommet! 

Plasser den nær et vindu

Plassering av pult

Å plassere ved et vindu er alltid et smart valg. Du kan få naturlig lys, åpne vinduet og få frisk luft eller at du kan bruke vinduskarmen som en illeggsplate for pulten. Du kan for eksempel plassere en ekstra skjerm der, eller rett og slett bruke det som oppbevaringsplass for skrivebordet. Det funker også som et sted du kan sette dine dekorative møbler som du har for skrivebordet! 

Langs en vegg

Hvis ikke du finner noe mer plass, prøv å plasser pulten i samme linje som klesskapet, mot en vegg. Hvis alt ligger i en rett linje, føles rommet også større og mer organisert! 


Gjemme det i et skap

Plassering av pult

Nå er vi virkelig desparat her😅 Men, det er faktisk veldig smart. Se for deg at du har en liten hev senk pult som kan lett gå inn i et skap. Du kan for eksempel fjerne noen av hyllene og frigjøre plass til pulten i stede for. På den måten kan du faktisk stenge av jobb og skjule det bort med en enkel håndbevegelse. Nemlig å lukke døren til klesskapet 😄


Dette er som sagt en midlertidig løsning. Etterhvert når du har det mer luksus og kan ha et større rom eller eget rom for hjemmekontor, anbefaler vi virkelig at du skaffer deg en pult som er større enn det du bruker i lille soverommet ditt. Det er meget viktig å kunne ha plass til alt man trenger for å ha en produktiv arbeidshverdag. Men ikke vær redd, å ha en liten pult er alltid bedre enn å sitte å jobbe fra sengen eller sofaen. Så du har kommet langt bare at du sitter og leser denne artikkelen for å finne hva som passer best inn på soverommet ditt 🥰

Leave a comment