bar-delivery-icon-white Created with Sketch. Fri frakt i hele Norge
Stars Created with Sketch. 4,8 Stjerner på Trustpilot (Les omtalene)
Climate Created with Sketch. Klimanøytral

Ofte kjøpt sammen

Er du lei skuldersmerter? Slik vil en ergonomisk kontorstol hjelpe deg! ✅

Written by: Anniken

|

|

Time to read min

Skulder og nakkesmerter er meget vanlig. Men hvorfor bør det være sånn? Hvorfor skal vi akseptere at det er vanlig? Disse smertene kan oppstå på grunn av mange forskjellige årsaker. Hovedsakelig er det fordi du ikke har en ergonomisk kontorstol. Å tilbringe lange timer foran datamaskinen på jobben eller en symaskin kan være en nødvendighet, men det kan også føre til ubehagelige helseproblemer om ikke du har en ergonomisk kontorstol som bidrar med å avlaste skuldermusklene dine. Arbeidsrelaterte skader er en vanlig plage blant kontorarbeidere eller de som tilbringer mye tid i en stol, men heldigvis er det en løsning til det. Den viktigste løsningen er en ergonomisk kontorstol som nevnt tidligere. Men, det er også viktig å bruke funksjonalitetene i din stol riktig. Under, ønsker vi å komme med gode tips om hvordan en ergonomisk kontorstol kan redde arbeidsrelaterte skadene og ikke minst, forebygge fremtidige ubehag. 
 

Fordelene med en ergonomisk kontorstol ✔️

Ergonomisk kontorstol hjelper med dine skuldersmerter

La oss først snakke om fordelene til en ergonomisk kontorstol. Selv om vi kanskje vet, men det er alltid greit å få en liten påminnelse på alle de gode fordelene med å ha en ordentlig stol på kontoret, hjemmekontoret eller arbeidsrommet. En ergonomisk kontorstol er utformet (noen av de i hvert fall😅) med tanke på kroppens naturlige stilling og bevegelser. Dette gir flere fordeler som kan bidra til å lindre og forhindre nakke- og skuldersmerter:
 

Nakkestøtte:

Riktig støtte til nakken og skuldrene er veldig viktig. En ergonomisk kontorstol gir riktig støtte til nakken og skuldrene, noe som hjelper deg med å opprettholde en sunn holdning hele dagen.

Setehøyde:

Justerbare funksjoner er en stor del av en ergonomisk kontorstol. Justering av forskjellige funksjoner vil hjelpe deg å tilpasse stolens høyde, ryggstøtte og armlener for å finne den mest komfortable stillingen for din kropp.

Arbeidsrelaterte skader

Gjennom lange arbeidsdager og ikke minst, stillesittende arbeidsdager, påfører du mye belastning. En kontorstol har mange gode fordeler. Blant annet ryggstøtte som har en form som støtter rygg og nakken. Ved å støtte kroppens naturlige kurver, reduserer en ergonomisk kontorstol muskelspenning i nakken og skuldrene. Som igjen fører til bedre blodsirkulasjon og bevgelse i kroppen. Dermed mindre nakke og skuldersmerter. 

Blodsirkulasjon:

Bedre sirkulasjon er noe som kroppen trenger uansett hva vi gjør. Vi må alltid hjelpe kroppen å ha best mulig tilførsel av blod. Når du sitter lenge på en ikke ergonomisk kontorstol, hindrer blodet å sirkulere på en naturlig måte. Derimot, en ergonomisk kontorstol og en riktig måte å sitte i den,kan forbedre blodsirkulasjonen, noe som kan bidra til å forhindre ubehag

Forebygging av skader

Forebygging av fremtidige problemer er også en form for å ta vare på din arbeidshelse. En ergonomisk stol kan bidra til å forebygge fremtidige nakke- og skuldersmerter ved å oppmuntre til god sittestilling.

Ergonomisk kontorstol hjelper med dine skuldersmerter

Hvordan bruke kontorstolen for deg med rygg & skuldersmerter?

Nå som du vet hvorfor en ergonomi kontorstol alfa og mega, er det på tide og snakke om hvilken funksjoner som er viktig å justere hvis du enten har problemer med skuldrene eller rett og slett ønsker å forebygge fremtidige skader. Her er 3 gode tips:

1- Justering av sete og setedybde:

Du tenker kanskje at denne har ingenting med skuldrene å gjøre. Det er for så vidt litt riktig. Men siden alt i kroppen er koblet sammen til hverandre, kan dårlig høyde for hoftene påføre stress i nakken. Sørg for at kontorstolen har en bra nok høyde som gjør at knærne er i 90 grader og føttene godt planter i bakken. I tillegg må du justere dybden på din ergonomiske kontorstol slik at ryggen er limt godt til ryggstøtten i din kontorstol.

2- Justere nakkestøtte.

Tro det eller ei, nakke støtte er en av de viktigste funksjonene. Du må justere nakkestøtten slik at den fyller godt den buen du har bak hode. Dette er for å kunne avlaste nakkemusklene for undøvendig arbeid. Tenk, hvis du sitter i flere timer og gjør en oppgave, musklene i nakken vil ha en statisk spenning som vil fremtiden utvikle seg til ekstrem stivhet. Denne stivheten vil gi dårlig effekt på hode og skuldrene dine. Alt fra hodepine og langvarige nakke og skulderspenninger

3- Justere armlener

Sist, men absolutt ikke minst, juster armlenene på din ergonomiske kontorstol. Først og fremst må du skaffe deg en kontorstol som faktisk har en armlene som er bygd for den moderne hverdagen vi har. Armlene på en ergonomisk kontorstol bør minimum ha 5 funksjoner. Men ønsker du en optimal armlene, se etter kontorstoler som har 5D armlener. Det betyr at disse armlene kan forme seg til så utrolig mange forskjellige vinkler slik at de kan forme seg 100% etter hvordan du arbeider. Enten om du jobber med pc, nettbrett, mobil, eller at du bare skriver eller bruker symaskin. Armlener på en kontorstol bør kunne justeres etter hva ditt behov er. Sånn at du alltid kan lene de godt oppå de slik at de kan avlaste musklene for unødvendig og anspente muskler. Husk også å til enhver tid å opprettholde 90-graders vinkle i albue og skuldrene.

BONUSTIPS 💪🏼

Her kommer noen gode og ekstra tips på hva du bør gjøre for å hjelpe kroppen å holde unna all mulig arbeidsrelaterte skader. 

4. Ta pauser

Selv med den beste stolen er det viktig å ta regelmessige pauser. Reis deg opp, strekk nakken og skuldrene, og gå rundt litt. Husk, vi mennesker er bygd for bevegelse. Ikke la alle de nye vanene og normene stoppe deg å opprettholde det naturlige kravet kroppen din krever av deg. Nemlig mentale og fysiske pauser kombinert med bevegelse. 
 

5. Gjør øvelser

Utfør enkle øvelser for nakke og skuldre i løpet av dagen for å opprettholde muskelstyrken og redusere spenning. Du skulle bare vist hva en liten strekkøvelse i 60 sekunder kan gjøre for kroppen din. Vær flink og dytt deg fra arbeidsbordet og stolen vekk, reis deg opp og strekk på kroppen. Løft armene opp og med og til side. Få opp blodsirkulasjonen på denne måten. Det gjør så mye for kropp og sjelen. 

Tilrettelegging av kontor

Skap en ergonomisk arbeidsplass med riktig plassering av datamaskinen og tilbehør. Husk at ergonomisk kontorstol ikke er en dyr og nødvendig ånde. Se på det som investering. Skaff deg en ergonomi kontorstol og kort etter en art og elektrisk hev senk pult. De to tilsammen vil bidra med en fantastisk arbeidsmiljø for deg. 

Justering av funksjoner

Når du har valgt den riktige stolen, er det på tide å justere den riktig. Sørg for at setet er i riktig høyde slik at føttene dine hviler flatt på gulvet. Dette avlaster trykket på baksiden av lårene og forbedrer blodsirkulasjonen. Armlenene skal være justert slik at armene dine hviler komfortabelt, og skuldrene dine er avslappet. 

Variasjon av sittestilling

Selv i den beste stolen er det viktig å bevege seg regelmessig. Prøv å bytte sittestilling og reis deg opp for å strekke deg hver halvtime. Dette bidrar til å forhindre stivhet og muskelspenning i nakke og skuldre. Vi har skrevet en hel artikkel på hvor mange forskjellige sittestillinger det finnes og hvordan og hvor ofte eu bør bytte mellom stillingene. Her kan du lese om dem 👉🏼 12 sittestilling du bør vite om når det kommer til ergonomisk kontorstol!

Innfør enkle øvelser i arbeidsdagen din for å styrke nakke- og skuldreområdet. Dette kan inkludere nakkerotasjoner, skulderhevinger og utstrakte armbøyninger. Disse øvelsene kan bidra til å lindre spenning og forbedre fleksibiliteten.

Ergonomisk kontorstol hjelper med dine skuldersmerter

Hvordan bør du velge en riktig kontorstol? ☝🏼

Vi har nå bablet mye om hvorfor det er viktig med en ergonomisk kontorstol og hvordan du kan bruke den for å unngå nakke og skulderplager. Eller fikse de. Men, vet du hva egentlig som er mest vanskelig? Det å faktisk finne en bra kontorstol som faktisk er bygd for atbeid og ikke bare har fått navnet ”ergonomisk kontorstol“. Derfor, i den siste delen av denne artikkelen ønsker vi å hjelpe deg med hvordan du kan velge og finne en riktig og bra kontorstol. Her er noen nyttige tips:

Prøvesitte

Prøv flere forskjellige stoler for å finne den som passer best for deg og gir riktig støtte til nakken og skuldrene. Når du handler etter en ergonomisk kontorstol, er det viktig å vurdere din egen kroppsbygning og behov. En stol med justerbare funksjoner er ideell for å tilpasse seg din høyde og preferanser. Sørg for at stolen gir god støtte til nakken, skuldrene og ryggen.

Test funksjonene

Ta deg tid til å justere stolens innstillinger riktig. Sørg for at armlener og ryggstøtte gir støtte der det trengs. I tillegg må du virkelig se om armlener er 5D. At du kan justere de i mange forskjellige vinker, høyder og former. I tillegg må du kunne justere både toppen av armlene og ikke minst, stammen av armlener inn og ut. Det må også være mulig og ta de av.

Ryggstøtte

En ergonomisk kontorstol bør ha en justerbar ryggstøtte som gir god støtte til korsryggen. Dette reduserer belastningen på nakken og skuldrene. Juster ryggstøtten slik at den passer til kurven i korsryggen din, og sørg for at den gir støtte selv når du lener deg tilbake.

Dette er bare noen få av mange parametere og funksjonalitetene for riktig valg av en ergonomi kontorstol. Vi har skrevet en hel artikkel om absolutt alle funksjonalitetene du trenger og MÅ ha når du skal handle en kontorstol for arbeidsrommet. Ta gjerne en titt på det for å kunne å identifisere hva en riktig og ergonomisk kontorstol bør inneholde av funksjonalitet.

KONKLUSJON

En ergonomisk kontorstol er en verdifull investering for å lindre og forhindre nakke- og skuldersmerter. Ved å velge den riktige stolen, tilpasse den riktig og følge beste praksis for ergonomi på arbeidsplassen, kan du oppnå en smertefri arbeidsdag. Ta vare på din egen helse og velvære ved å ta skritt i retning av en mer komfortabel arbeidsopplevelse. Her er en kort oppsummerig av tips og triks for å holde unna arbeidsrelaterte skadene: 

1- Velg riktig ergonomi kontorstol 
2- Juster setehøyden
3- Juster setedybden 
4- Klem godt ryggen mot ryggstøtten i din ergonomiske kontorstol 
5- Juster armlener på din stol slik at de er formet etter dine bevegelser og kroppsholdning. Dette er kanskje den viktigste oppgaven en ergonomisk kontorstol bør gi deg for deg som sliter med skuldersmerter. 
6- Bevegelse, bevegelse, bevegelse. Vær flink med å ta pauser. Strekk kroppen og beveg kroppen hver 30. minutt. 


Håper denne artikkelen var en fin veiledning for deg og som ga fine tips og anbefalinger på hvordan du kan holde nakke og skuldersmerter ut av kroppen. Ønsker alle dere en nydelig uke videre ☀️

Leave a comment